18 května 2023

Bojoví psi? TV NOVA odvysílala lež a dezinformaci!!! Styď se, NOVO!!!

Prosím Vás, TV NOVA včera tj. ve středu 17. května 2023 ve hlavních zprávách odvysílala reportáž že bojoví psi plemene Rotvajler napadli děvče. To je samozřejmě velmi smutné, přál bych si aby se to vůbec nestalo a přeji dívence brzké uzdravení.




Jde o něco jiného. TV NOVA opět předvádí jak se neštítí odvysílat dezinformaci a bez uzardění oka štvát veřejnost nálepkou "bojový pes" proti plemeni psa Rotvajler, které je a bylo odjakživa služebním plemenem a proti majitelům, kteří plemeno vlastní, proti chovatelům kteří toto plemeno chovají. A o tom že Česká republika má Mistry světa ve sportovní kynologii (což jsou špičkově vycvičená zvířata) ani slovo. Zároveň  dehonestují práci všech bezpečnostních složek ČR (Policie ap.) která plemeno Rotvajler aktivně využívá ve službě.

Proboha, co tím  NOVA  myslí, bojový pes?  Ona má někde ve svých službách (třeba u ostrahy svého areálu) něco co vypadá jako Rotvajler a říká tomu "bojový pes"? To "boj" má od slova "bojí"? :D No prosím, jestli kolektiv NOVY popíjí alkohol či nad/užívá psychotropní látky, ať tak soukromě činí dál a tvrdí že "bojoví" psi existují, je to koneckonců jen jejich problém, co si tam v kolektivu "melou" mezi sebou!!!! Ale ať netvrdí české veřejnosti (v pořadu který se tváří seriózně) vymyšlený blud a lež, protože touto lží štve skupinu obyvatel proti druhé skupině obyvatel a porušuje zákony této země.

Pro pořádek: "Bojoví" psi nikdy neexistovali a neexistují, je to lež kterou si vymysleli novináři a bezcharakterně ji šíří dál přes další jistou (a ne správně informovanou) skupinu obyvatel, využívajíce podlé metody strachu a nenávisti. Zápasy psů jsou u nás zákonem zakázány a jestli je někdo provozuje, jde o nelegální činnost.





O plemeni Rotvajler:


Rotvajler je považován za jedno z nejstarších plemen psů. Jeho původ sahá až do doby antického Říma. Tito psi se používali k pasení a pohánění stád. Táhli s římskými legiemi přes Alpy, chránili lidi a poháněli jejich stáda. V oblasti kolem Rottweilu se tito psi setkali a zkřížili s místními psy. Hlavním úkolem vzniklého plemene bylo pohánění a střežení stád dobytka a obrana pána a jeho majetku. Podle starého říšského města Rottweilu dostalo plemeno jméno: rottweilský řeznický pes. Řezníci chovali tyto psy jen pro výkon a využití. Tak během let vznikl vynikající strážní pes a pes pro pohánění stád, který našel využití také jako tažný pes.

Když byla počátkem 20. století hledána plemena psů vhodná pro policii, byl také vyzkoušen rotvajler. Velmi rychle se ukázalo, že rotvajler je vynikající také pro policejní účely. Proto byl v roce 1910 oficiálně uznán jako policejní plemeno. Chovatelé rotvajlerů usilují o psa překypujícího silou, černého s červenohnědými jasně ohraničenými znaky, který přes svoji celkovou mohutnost nepostrádá ušlechtilosti a je mimořádně vhodný jako společenský, záchranářský, služební a pracovní pes.
Zdroj: https://www.rkcr.cz/index.php/chov/standard-rottweilera

Plemeno a chovatelský klub má řadu akcí sledujících kvalitu plemena a odchovy, jezdí na Mistrovství světa kde se jim podařilo vítězit. Má svůj klub který je členem celosvětové organizace FCI a stránky naleznete zde.

Dezinformace a bulvární štvanice NOVY neprospějí nikomu a ničemu. Styď se, NOVO!!!

GERT

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pěstování ředkviček v platu na vajíčka, skvělý tip na velkou úrodu

Vychytávka: Do plata na dně prohlubně vytvořte otvor.  Plato položte na záhon a do každého otvoru vložte semínko, a za deset deset dnů ředkv...